Zorgkennis.net

Om het delen van zorgkennis te stimuleren en te faciliteren hebben Fizi netwerk zorgfinancials (voorheen: vereniging HEAD) en wij gezamenlijk het platform Zorgkennis.net gerealiseerd, een kennisbank waar informatie op maat wordt geboden. Vanuit diverse thema’s, sectoren en bronnen (waaronder de NZa, VWS en brancheorganisaties) is de kennis vindbaar. Via een uitgebreide zoekfunctie vindt u snel wat u nodig heeft.

Zorgkennis halen

Op Zorgkennis.net kunt u kosteloos actuele documenten en tools brengen en halen. Via dit platform wordt collega’s in de gezondheidszorg de gelegenheid geboden om elkaar te raadplegen over de toepassing van wet- en regelgeving en praktische uitvoering van hun werkzaamheden.

Zorgkennis brengen

Lever zelf een bijdrage aan de kennisbank van de zorg door geschikte modellen, tools en documenten op Zorgkennis.net te plaatsen. U kunt geheel kosteloos een eigen account aanmaken en daarna documenten uploaden.

Zorgkennis delen

Via social media kunt u interessante artikelen gemakkelijk delen met uw contacten. Als u zich inschrijft als lid van Zorgkennis.net ontvangt u wekelijks de nieuwsbrief die op basis van uw voorkeuren een update geeft van de laatste ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

RSS Zorgkennis.net

 • Langer thuis; werk in uitvoering 31 maart 2020
  Wat is nodig in wijken om mensen met kwetsbaarheden te ondersteunen in het langer thuis wonen? Om goed inzicht te krijgen in de behoefte van ouderen en andere zorgvragers en om met betrokken partijen en inwoners een aanpak af te spreken, blijkt gericht onderzoek nodig.
  Mirjam Henzen
 • Opbouw van reële tarieven wettelijk vastgelegd 31 maart 2020
  Ministers Hugo de Jonge (VWS) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) gaan de elementen van een redelijk tarief voor jeugdzorg vastleggen in een Algemene Maatregel van Bestuur.
  Mirjam Henzen
 • Jeugdbescherming wordt eenvoudiger en effectiever 31 maart 2020
  De jeugdbescherming moet slimmer en effectiever georganiseerd worden. Dat schrijven de ministers Hugo de Jonge (VWS) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer in hun brief Perspectief voor de jeugd, waarin zij maatregelen aankondigen om het jeugdstelsel beter te laten werken.
  Mirjam Henzen