Zorgkennis.net

Om het delen van zorgkennis te stimuleren en te faciliteren hebben Fizi netwerk zorgfinancials (voorheen: vereniging HEAD) en wij gezamenlijk het platform Zorgkennis.net gerealiseerd, een kennisbank waar informatie op maat wordt geboden. Vanuit diverse thema’s, sectoren en bronnen (waaronder de NZa, VWS en brancheorganisaties) is de kennis vindbaar. Via een uitgebreide zoekfunctie vindt u snel wat u nodig heeft.

Zorgkennis halen

Op Zorgkennis.net kunt u kosteloos actuele documenten en tools brengen en halen. Via dit platform wordt collega’s in de gezondheidszorg de gelegenheid geboden om elkaar te raadplegen over de toepassing van wet- en regelgeving en praktische uitvoering van hun werkzaamheden.

Zorgkennis brengen

Lever zelf een bijdrage aan de kennisbank van de zorg door geschikte modellen, tools en documenten op Zorgkennis.net te plaatsen. U kunt geheel kosteloos een eigen account aanmaken en daarna documenten uploaden.

Zorgkennis delen

Via social media kunt u interessante artikelen gemakkelijk delen met uw contacten. Als u zich inschrijft als lid van Zorgkennis.net ontvangt u wekelijks de nieuwsbrief die op basis van uw voorkeuren een update geeft van de laatste ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

RSS Zorgkennis.net

 • Publicatie: Kaderwetevaluatie Zorginstituut Nederland 2019 22 oktober 2019
  De Kaderwet zbo’s is van toepassing op het Zorginstituut Nederland en schrijft een 5-jaarlijkse evaluatie voor van de doeltreffendheid en doelmatigheid van het functioneren van de organisatie.
  Mirjam Henzen
 • Assen voert Wmo-abonnementstarief niet in 22 oktober 2019
  De gemeente Assen weigert om per 1 januari het Wmo-abonnementstarief voor algemene voorzieningen in te voeren. Hiermee geeft de gemeente een duidelijk signaal af naar het rijk. ‘We krijgen steeds meer verantwoordelijkheden, maar we kunnen steeds minder sturen’, aldus wethouder Harmke Vlieg.
  Mirjam Henzen
 • NZa: gezamenlijke actie nodig voor toegankelijke en betaalbare zorg 22 oktober 2019
  Iedereen moet zich verzekerd voelen van goede zorg als dit nodig is. Daarom is het belangrijk dat de zorg betaalbaar en toegankelijk blijft. Hierover maakt de NZa zich grote zorgen. In de 'Stand van de zorg' constateert de NZa dat de kosten hard stijgen. Bij ongewijzigd beleid wordt de zorg onbetaalbaar en dus ook minder […]
  Mirjam Henzen